Dansfeesten met dj sL!m

Als het gaat om de herinnering aan een tijdperk is het vooral de muziek die beklijft. Muziek is emotie, muziek is ook nostalgie. De jaren 80 waren jaren van economische recessie en werkeloosheid. En dat klonk ook door in de muziek die vernieuwend en avontuurlijke werd. In de nasleep van de punk vormden de jaren 80 het lanceerplatform voor een groot sterrenstelsel van 'moderne rock'-sterren. Sterk beïnvloed door baanbrekende albums van David Bowie en debuutalbums van bands als The Cure, Joy Division en Siouxsie & The Banshees ontsproot een unieke smeltkroes van muziekstijlen wars van commercie maar met een ongebreidelde kunstzinnigheid.
Betoverende androgyne muziek waarin regels werden overtreden en gitaren samenwerkten met synthesizers. Deze synthesizers werden sinds eind jaren 70 algemeen verspreid. Hierdoor maakte artiesten als Gary Numan, Orchestral Manoeuvres in the Dark, Depeche Mode, New Order, Heaven 17, Eurythmics, The Human League, Yazoo en The Art of Noise nieuwe muziek die succesvol de hitparades zou bevolken.
Enerzijds was er de sombere en donkere New Wave-muziek, anderzijds ontwikkelde de disco-golf zich meer en meer tot een vrolijke tegenhanger met Madonna, Michael Jackson, Wham en Prince als treffende voorbeelden. Veel van deze nieuwe stijlen leven voort in de muziek van nu.

DJ sL!m wil deze muzikale tijden van weleer blijven herinneren en organiseert de volgende thema feesten:

 • Back To The 80's (80's pop)
 • Shadowplay (alternative 80s/new wave)
 • Morticia (gothic/dark underground)
 • Disco Classics Party

  Back To The 80's (80's pop)

  Op de Back To The 80s Party kun je uit je dak gaan op DJ sL!m’s unieke mix van (on)verwachte dansbare jaren 80 muziek. De geluidssoep wordt heet opgediend met de leukste pop & wave songs uit de vroege jaren 80 gekruid met wat swingende invloedrijke muziek uit de jaren 70.

  Kom swingen op de leukste songs van David Bowie, Bronski Beat, Simple Minds, Spandau Ballet, Soft Cell, Roxy Music, The Cure, U2, Duran Duran, New Order, The Smiths, Kim Wilde, Talk Talk, The Pet Shop Boys, Talking Heads, The Human League, INXS, Blondie, Madness en op de disco georienteerde muziek van Madonna, Prince, Wham en Donna Summer.

  Via onderstaande Spotify speellijst kun alvast in de stemming komen.

  Shadowplay (alternative 80s/new wave)

  De Shadowplay - Alternative 80s party staat in het teken van de alternatieve stromingen die vanaf de onstuimige jaren 80 populair werden: new wave, (post)punk en synthpop afgewisseld met electronic body music en industrial van de jaren 80 tot aan nu. Betoverende androgyne muziek waarin regels werden overtreden en gitaren samenwerkten met synthesizers. De muziek met het rauwe randje, waarvoor je vroeger eerst door de disco liefhebbers moest wringen om in de benauwde kelder je idolen te kunnen horen.

  Pak je legerkistjes of je puntschoenen, je zwarte jas of arafat sjaal, en ga eens op weg naar het mooie Deventer. Walhalla is gevestigd in een middeleeuws pand gelegen in het oude stadsdeel dat met zijn rug tegen de middeleeuwse stadsmuur aan leunt. Op steenworp afstand is het bruisende stadsplein ‘De Brink’ gelegen als ook de rivier de IJssel. Onder gewelven waar ooit graan en andere zooi werd opgeslagen kun je nu lekker los gaan op de dansvloer.

  Je kunt uit je dak gaan op (on)verwachte dansbare, veel herkenbare en wat minder herkenbare tracks uit de roemruchte 80’s New Wave periode. Denk hierbij aan rauw klinkende bands als Joy Division, The Clash en Public Image Limited en postpunk bands als The Cure, Siouxsie & The Banshees, Sisters Of Mercy, The Smiths, Clan Of Xymox en Bauhaus. En aan synthpop/electro geïnspireerde acts als Depeche Mode, New Order, Gary Numan, OMD, the Human League, Soft Cell, Propaganda, Anne Clarke, DAF en Front 242 en de “new romantic bands" als Simple Minds, Duran Duran, Ultravox, Spandau Ballet en Visage. Maar ook aan de invloedrijke muziek van voorlopers als Roxy Music, Kraftwerk, Iggy Pop en David Bowie aangevuld met recentere acts die zich duidelijk hebben laten inspireren door de duistere jaren 80 muziek (zoals Agent Side Grinder, Adult, Whispering Sons, Spetsnaz, Covenant, Schwarzblut en Editors).

  Via onderstaande Spotify speellijst kun alvast in de stemming komen.

  Disco Classics Party

  Zo nu en dan wil dj sL!m zich ook wel eens vergrijpen aan soul en disco klassiekers. De zogenaamde “guilty pleasures” dus.

  Op de Disco Classics party kun je uit je dak gaan op DJ sL!m’s unieke mix van swingende jaren 70 en 80 disco classics. De dansvloer wordt gevuld met de leukste songs van Gloria Gaynor, Chic, Dan Hartman, Bee Gees, Chaka Khan, Sylvester, Earth, Wind & Fire, Stevie Wonder, The Trammps, Rick James, The Jacksons, Boney M, Village People, Kool & The Gang en Donna Summer.

  Morticia (gothic/dark underground)

  Sinds 2006 is de sfeervolle Morticia party uitgegroeid tot het populairste alternatieve feest in Oost-Nederland en wordt vanaf de start georganiseerd in Cerberus (Hengelo Ov.). Terwijl veel gothic feesten in Nederland ter ziele zijn gegaan is de Morticia Party onverminderd populair gebleven en een bakermat geworden voor de liefhebber van duistere dansmuziek. Op de Morticia Party kun je dansen op vetste dark underground, darkwave, ebm, industrial en new wave songs en kletsen met soortgenoten.

  De allereerste editie van Morticia is gehouden op zaterdag 4 november 2006 en was vanaf de eerste editie direct een succesvolle schot in de zwarte roos. Het feest is bedacht en tot aan augustus 2018 georganiseerd en aangekleed door Daniel en Josien. De sfeervolle gothische panelen die al jaren in de zaal hangen zijn ook door Daniel gemaakt. De dj’s Nick en sL!m zorgden voor de muziek, later aangevuld met dj’s Olli en Burb (Barbara).

  Na april 2018 volgde er een lange time-out waarna het feest nog enige malen georganiseerd is door dj Olli. Maar na de renovatie van Cerberus en korte tijd later het Coronavirus zijn alle party’s geannuleerd. En even leek het doek definitief te vallen voor Morticia... Maar nadat oudgediende dj’s sLim en Burb in september 2020 nog een keer hebben gedraaid op een Corona-proof editie hebben zij besloten het stokje over te nemen en het feest weer onverdroten voort te zetten.

  Via onderstaande Spotify speellijst kun luisteren wat je kunt verwachten.