Binnenkort te bezoeken

Shadowplay / Alternative 80's Party

De Shadowplay party staat in het teken van de alternatieve stromingen die vanaf de onstuimige jaren 80 populair werden: new wave, (post)punk en synthpop afgewisseld met electronic body music van de jaren 80 tot aan nu. Betoverende androgyne muziek waarin regels werden overtreden en gitaren samenwerkten met synthesizers. De muziek met het rauwe randje, waarvoor je vroeger eerst door de disco liefhebbers moest wringen om in de benauwde kelder je idolen te kunnen horen.

Pak je legerkistjes of je puntschoenen, je zwarte jas of arafat sjaal, en ga eens op weg naar het mooie Deventer. Walhalla is gevestigd in een middeleeuws pand gelegen in het oude stadsdeel dat met zijn rug tegen de middeleeuwse stadsmuur aan leunt. Op steenworp afstand is het bruisende stadsplein De Brink. Onder gewelven waar ooit graan en andere zooi werd opgeslagen kun je nu lekker los gaan op de dansvloer.

Je kunt uit je dak gaan op (on)verwachte dansbare, veel herkenbare en wat minder herkenbare tracks uit de roemruchte 80’s New Wave periode. Denk hierbij aan rauw klinkende bands als Joy Division, The Clash en Public Image Limited en postpunk bands als The Cure, Siouxsie & The Banshees, Sisters Of Mercy, The Smiths, Clan Of Xymox en Bauhaus. En aan synthpop/electro geïnspireerde acts als Depeche Mode, New Order, Gary Numan, OMD, the Human League, Soft Cell, Propaganda, Anne Clarke, DAF en Front 242 en de “new romantic bands" als Simple Minds, Duran Duran, Ultravox, Spandau Ballet en Visage. Maar ook aan de invloedrijke muziek van voorlopers als Roxy Music, Kraftwerk, Iggy Pop en David Bowie aangevuld met recentere acts die zich duidelijk hebben laten inspireren door de duistere jaren 80 muziek (zoals Agent Side Grinder, Adult, Whispering Sons, Spetsnaz, Covenant, Schwarzblut en Editors).

Details:
 • Lokatie: Walhalla, Achter De Muren Zandpoort 20a, Deventer
 • Tijd: van 20:00 uur tot 01:00 uur
 • Entree: gratis
 • Bereikbaarheid: vanaf het NS station is het 11 minuten wandelen naar Walhalla. De parkeergarage Brink (onder de Wilhelminabrug) is 3 minuten lopen, en als deze vol is kun je terecht in parkeergarage Centrum Deventer die 7 minuten lopen van Walhalla verwijderd is.
 • Deventer is een een leuke stad om een weekendje door te brengen en heeft voldoende overnachtingsplaatsen. Aan de overkant van de IJssel, op loopafstand van Walhalla én het centrum is er een heuse stadscamping.
 • Zie ook de Facebook evenement pagina, laat zien dat je komt en deel het met je vrienden.

Morticia Dark / Dark Underground Party

Op de Morticia Party kun je dansen op de vetste dark underground, darkwave, ebm, industrial en new wave songs en kletsen met soortgenoten.

Tijdens deze 82e editie is dj sL!m afwezig (om de vierdaagsefeesten in Nijmegen te vieren). Dj Burb wordt dan bijgestaan door haar ega dj Recall 27.

Details:
 • Lokatie: Cerberus, Koekoekweg 18, Hengelo (Ov.)
 • Tijd: van 21:00 uur tot 02:00 uur
 • Entree: € 5,00 (aan de deur)
 • Zie ook de Facebook evenement pagina, laat zien dat je komt en deel het met je vrienden.

Back To The 80s Party

Op de Back To The 80’s party kun je uit je dak gaan op DJ sL!m’s unieke mix van (on)verwachte dansbare jaren 80 pop en wave songs. De geluidssoep wordt heet opgediend met de leukste songs uit de vroege jaren 80 gekruid met wat swingende invloedrijke muziek uit de jaren 70.

Kom swingen op de leukste songs van David Bowie, Bronski Beat, Simple Minds, Spandau Ballet, Soft Cell, Roxy Music, The Cure, U2, Duran Duran, New Order, The Smiths, Kim Wilde, Talk Talk, The Pet Shop Boys, Talking Heads, The Human League, INXS, Blondie, Madness en op de disco georienteerde muziek van Madonna, Prince, Wham en Donna Summer. Er komt geen Nederlandstalige muziek of hardrock voorbij.

Details
 • Lokatie: De Schalm, Dreef 1, Deventer
 • Tijd: van 20:00 uur tot 00:00 uur
 • Entree: € 5,00 (aan de deur, pin of cash)
 • Bereikbaarheid: Gratis parkeren op parkeerplaats van winkelcentrum Borgele tegenover het wijkcentrum.
 • Zie ook de Facebook evenement pagina, laat zien dat je komt en deel het met je vrienden.

Shadowplay / Alternative 80's Party

Morticia Dark / Dark Underground Party

Back To The 80s Party

Shadowplay / Alternative 80's Party

DJ sL!m Agenda