De dansfeesten

Als het gaat om de herinnering aan een tijdperk is het vooral de muziek die beklijft. Muziek is emotie, muziek is ook nostalgie. De jaren 80 waren jaren van avontuurlijke muziek. Betoverende androgyne muziek waarin regels werden overtreden en gitaren samenwerkten met synthesizers.

De jaren 80 waren jaren van economische recessie en werkeloosheid. En dat klonk ook door in de muziek. De jeugd had geen geloof meer in de toekomst en zag nog maar twee opties: vechten of terugtrekken. Vechten was de ideologie van de kraakbeweging en het ontstaan van de punkbeweging en bands als Sex Pistols en The Clash in de jaren 70. Vechten deden ze met een grimmige blik, maar wel met een blik gericht op de (boze) buitenwereld. Anderen, de zogenaamde “shoegazers”, keerden in zichzelf en danste met het hoofd tussen de benen op muziek van The Cure en The Smiths.

DJ sL!m organiseert de volgende thema feesten:

Retro Danceparty (70-80s Pop, Rock & New Wave)

Op de Retro Dance Party kun je uit je dak gaan op DJ sL!m’s unieke mix van (on)verwachte dansbare retro muziek. De geluidssoep wordt heet opgediend met de leukste pop, rock en wave songs uit de vroege jaren 80 gekruid met wat swingende rock en een snufje soul uit de jaren 70. Volledig verrassend en groovy, en 100% sL!m.

Je kunt er vergif op innemen dat je in ieder geval kunt swingen op David Bowie, Roxy Music, The Cure, New Order, Earth Wind & Fire, The Human League, Stevie Wonder, Iggy Pop, Simple Minds, INXS, Blondie, Prince, Marvin Gaye, Duran Duran, Queen, Donna Summer, The Doors, the Stranglers en nog een keer David Bowie.

Via onderstaande Spotify speellijst kun alvast in de stemming komen.

Shadowplay (80-20s new wave, postpunk en industrial)

De Shadowplay Party staat in het teken van de alternatieve stromingen die vanaf de onstuimige jaren 80 populair werden: new wave, (post)punk en synthpop afgewisseld met electronic body music en industrial van de jaren 80 tot aan nu. Betoverende androgyne muziek waarin regels werden overtreden en gitaren samenwerkten met synthesizers. De muziek met het rauwe randje, waarvoor je vroeger eerst door de disco liefhebbers moest wringen om in de benauwde kelder je idolen te kunnen horen.

Pak je legerkistjes of je puntschoenen, je zwarte jas of arafat sjaal, en ga lekker los op de dansvloer. Je kunt uit je dak gaan op (on)verwachte dansbare, veel herkenbare en wat minder herkenbare tracks uit de roemruchte 80’s New Wave periode. Denk hierbij aan rauw klinkende bands als Joy Division, The Cult, The Clash en Public Image Limited en postpunk bands als The Cure, Siouxsie & The Banshees, Sisters Of Mercy, The Smiths, Clan Of Xymox en Bauhaus. En aan synthpop/electro geïnspireerde acts als Depeche Mode, New Order, Gary Numan, OMD, the Human League, Soft Cell, Propaganda, Anne Clarke, DAF en Front 242 en de “new romantic bands als Simple Minds, Duran Duran, Ultravox, Spandau Ballet en Visage. Maar ook aan de invloedrijke muziek van voorlopers als Roxy Music, Kraftwerk, Iggy Pop en David Bowie aangevuld met recentere acts zoals Agent Side Grinder, Adult, Whispering Sons, Spetsnaz, Convenant, Schwartblut en Editors die zich duidelijk hebben laten inspireren door de duistere jaren 80 muziek.

Alternative 80s Danceparty (80s New Wave)

De Alternative 80’s Party staat in het teken van de alternatieve stromingen die in de onstuimige jaren 80 populair waren: new wave, postpunk en synthpop afgewisseld met electro, punk, ska en rock tracks. Betoverende androgyne muziek waarin regels werden overtreden en gitaren samenwerkten met synthesizers. De muziek met het rauwe randje, waarvoor je vroeger eerst door de disco liefhebbers moest wringen om in de benauwde kelder je idolen te kunnen horen.

Je kunt uit je dak gaan op veel herkenbare en wat minder herkenbare tracks uit de roemruchte New Wave periode. Denk hierbij aan rauw klinkende bands als Joy Division, The Cult, The Clash en Public Image Limited en postpunk bands als The Cure, Siouxsie & The Banshees, Sisters Of Mercy, The Smiths, Clan Of Xymox en Bauhaus. En aan synthpop/electro geïnspireerde acts als Depeche Mode, New Order, Gary Numan, OMD, the Human League, Soft Cell, Propaganda, Anne Clarke, DAF en Front 242 en de “new romantic: bands als Simple Minds, Duran Duran, Ultravox, Spandau Ballet en Visage. Maar ook aan de invloedrijke muziek van voorlopers als Roxy Music, Kraftwerk, Iggy Pop en David Bowie aangevuld met nieuwe bands die zich duidelijk hebben laten inspireren door de 80's.

Morticia Party (gothic, ebm, industrial, darkwave)

Sinds de eerste editie in 2006 is de sfeervolle Morticia Party uitgegroeid tot het populairste alternatieve feest in Oost-Nederland. Na enige tijd van afwezigheid hebben dj’s sLim en B.U.R.B. weer nieuw leven in het feest geblazen.

Op Morticia kun je dansen op de meest dansbare gothic, darkwave, synthpop, electro, ebm en industrial tracks van de laatste 4 decennia. Voor meer info zie de Morticia website.