Sinds 2006 is de sfeervolle Morticia Party uitgegroeid tot het populairste alternatieve feest in Oost-Nederland. Terwijl veel gothic feesten in Nederland ter ziele zijn gegaan is de Morticia Party onverminderd populair gebleven en een bakermat geworden voor de liefhebber van duistere dansmuziek. Op de Morticia Party kun je dansen op vetste dark underground, darkwave, ebm, industrial en wave tracks en kletsen met soortgenoten en vrienden.

Historie

De allereerste editie van Morticia is gehouden op zaterdag 4 november 2006 en was vanaf de eerste editie direct een succesvolle schot in de zwarte roos. Het feest is bedacht en tot aan augustus 2018 georganiseerd en aangekleed door Daniel en Josien. De sfeervolle gothische panelen die al jaren in de zaal hangen zijn ook door Daniel gemaakt. De dj’s Nick en sL!m zorgden voor de muziek, later aangevuld met dj’s Olli en Burb (Barbara).

Na april 2018 volgde er een lange time-out waarna het feest nog enige malen georganiseerd is door dj Olli. Maar na de renovatie van Cerberus en korte tijd later het Coronavirus zijn alle party’s geannuleerd. En even leek het doek definitief te vallen voor Morticia.

Nadat oudgediende dj’s sLim en Burb in september 2020 nog een keer hebben gedraaid op een Corona-proof editie hebben zij besloten het stokje over te nemen om het feest niet geheel te laten verdwijnen.

Toekomst

Op zaterdag 26 februari 2022, ongeveer 15 jaar na de eerste editie, trappen dj's Burb en sL!m het nieuwe uitgaansseizoen af met een nieuwe editie van Morticia Gothic Party. Een feest zonder QR-code en zonder anderhalve meter afstand. Mondkapjes hoeven ook niet, maar ze waren vroeger al populair in de scene, dus leef je uit als je dat wilt. We kunnen weer dansen en sjansen, knuffelen en praten, elkaar weer eens zien. Ik vermoed dat het de vrolijkste editie sinds mensenheugenis gaat worden.

We beginnen gewoon als beloofd om 20.00 uur en dan kan wat ons betreft direct het dak eraf. Zoals in november al beloofd zal iedere bezoeker ook een leuk presentje krijgen als aandenken aan ons mooie feest. Mis het dus niet!!

Natuurlijk is niets zeker, en kan er op het laatst nog een kink in de kabel komen. Houdt dus altijd tot op het laatst onze Facebook pagina of deze website in de gaten zodat je niet onverhoopt toch voor een dichte deur komt te staan. Maar vooralsnog zien we hoopvol de toekomst tegemoet!