Sinds 2006 is de sfeervolle Morticia Party uitgegroeid tot het populairste alternatieve feest in Oost-Nederland. Terwijl veel gothic feesten in Nederland ter ziele zijn gegaan is de Morticia Party onverminderd populair gebleven en een bakermat geworden voor de liefhebber van duistere dansmuziek. Op de Morticia Party kun je dansen op vetste dark underground, darkwave, ebm, industrial en wave tracks en kletsen met soortgenoten en vrienden.

Historie

De allereerste editie van Morticia is gehouden op zaterdag 4 november 2006 en was vanaf de eerste editie direct een succesvolle schot in de zwarte roos. Het feest is bedacht en tot aan augustus 2018 georganiseerd en aangekleed door Daniel. De dj’s Nick en sL!m zorgden voor de muziek, later aangevuld met dj’s Olli en B.U.R.B.

Na een jaar stilte is het feest nog enige malen georganiseerd door dj Olli waarna door renovatie van Cerberus en korte tijd later het Coronavirus alle party’s geannuleerd werden. Nadat oudgediende dj’s sLim en Burb in september 2020 nog een keer hebben gedraaid op een Corona-proof editie hebben zij besloten het stokje over te nemen om het feest niet geheel te laten verdwijnen.