Alternative 80s Party @ Middenhuis - Olst

De jaren 80 waren jaren van economische recessie en werkeloosheid. En dat klonk ook door in de muziek. De jeugd had geen geloof meer in de toekomst en zag nog maar twee opties: vechten of terugtrekken. Vechten was de ideologie van de kraakbeweging en het ontstaan van de punkbeweging en bands als Sex Pistols en The Clash. Vechten deden ze met een grimmige blik, maar wel met een blik gericht op de (boze) buitenwereld. Anderen, de zogenaamde “shoegazers”, keerden in zichzelf en danste met het hoofd tussen de benen op muziek van The Cure en The Smiths.


De Alternative 80’s Party staat in het teken van de alternatieve stromingen die in de onstuimige jaren 80 populair waren: new wave, postpunk en synthpop afgewisseld met electro, punk, ska en rock tracks. Betoverende androgyne muziek waarin regels werden overtreden en gitaren samenwerkten met synthesizers. De muziek met het rauwe randje, waarvoor je vroeger eerst door de disco liefhebbers moest wringen om in de benauwde kelder je idolen te kunnen horen.

dj slim Pak je legerkistjes of je puntschoenen, je zwarte jas of arafat sjaal, en ga lekker los op de dansvloer. Je kunt uit je dak gaan op (on)verwachte dansbare, veel herkenbare en wat minder herkenbare tracks uit de roemruchte New Wave periode. Denk hierbij aan rauw klinkende bands als Joy Division, The Cult, The Clash en Public Image Limited en postpunk bands als The Cure, Siouxsie & The Banshees, Sisters Of Mercy, The Smiths, Clan Of Xymox en Bauhaus. En aan synthpop/electro geïnspireerde acts als Depeche Mode, New Order, Gary Numan, OMD, the Human League, Soft Cell, Propaganda, Anne Clarke, DAF en Front 242 en de “new romantic: bands als Simple Minds, Duran Duran, Ultravox, Spandau Ballet en Visage. Maar ook aan de invloedrijke muziek van voorlopers als Roxy Music, Kraftwerk, Iggy Pop en David Bowie aangevuld met nieuwe bands die zich duidelijk hebben laten inspireren door de 80's.
Voor een indicatie van wat je kunt verwachten kun je ook kijken op de speellijsten pagina.

Het Middenhuis

De party wordt gehouden in Het Middenhuis, het veelhoekige strobalenhuis in het midden van de ecologische Aardehuizenwijk in Olst. Het Middenhuis is een buurthuis die ruimte biedt aan groepen van maximaal 40 mensen en is bedoeld voor vieren, ontmoeten, leren en samenzijn voor en door de aardehuisbewoners.

De Aardehuizen wijk ligt aan de zuid-kant van Olst en op 5 minuten loopstand van het NS station Olst. Maar het is ook per fiets en auto (afslag Olst-Zuid) vanuit Deventer snel bereikbaar. Voor DJ sL!m is dit feest een thuiswedstrijd.

Details

  • Lokatie: het Middenhuis in de Aardehuizenwijk, adres Rietgors 22 in Olst
  • Openingstijden: van 21.00 tot 24.00 uur (dus ben je de volgende dag niet volledig gesloopt)
  • Entree: gratis! Maar een donatie wordt zeer op prijs gesteld.
  • Er wordt geen drank geschonken, je dient zelf je drankjes mee te nemen (water en thee is wel aanwezig)
  • Verzoek: Respecteer de privacy en rust van de bewoners in de wijk
  • Wanneer? Zie de agenda en de DJ sL!m Facebook pagina voor de aankomende parties.
  • Flyers

    Foto's van Het Middenhuis