De dansfeesten

Als het gaat om de herinnering aan een tijdperk is het vooral de muziek die beklijft. Muziek is emotie, muziek is ook nostalgie. De jaren 80 waren jaren van avontuurlijke muziek. Betoverende androgyne muziek waarin regels werden overtreden en gitaren samenwerkten met synthesizers.

De jaren 80 waren jaren van economische recessie en werkeloosheid. En dat klonk ook door in de muziek. De jeugd had geen geloof meer in de toekomst en zag nog maar twee opties: vechten of terugtrekken. Vechten was de ideologie van de kraakbeweging en het ontstaan van de punkbeweging en bands als Sex Pistols en The Clash in de jaren 70. Vechten deden ze met een grimmige blik, maar wel met een blik gericht op de (boze) buitenwereld. Anderen, de zogenaamde “shoegazers”, keerden in zichzelf en danste met het hoofd tussen de benen op muziek van The Cure en The Smiths.

DJ sL!m organiseert de volgende thema feesten:

Retro Danceparty (70-80s Pop, Rock & New Wave)

Op de Retro Dance Party wordt je getrakteerd op DJ sL!m’s unieke mix van (on)verwachte dansbare retro muziek. De geluidssoep wordt heet opgediend met de leukste pop, rock en wave songs uit de vroege jaren 80 vermengd met de meest swingende rock en soul uit de jaren 70 en een snufje jaren 60. Volledig verrassend en groovy, en 100% sL!m.

Je kunt er vergif op innemen dat je in ieder geval kunt swingen op David Bowie, Roxy Music, The Cure, New Order, Earth Wind & Fire, The Human League, Stevie Wonder, Iggy Pop, Simple Minds, Steely Dan, The Doors, INXS, Peter Gabriel, Blondie, Prince, Marvin Gaye, Duran Duran, Queen, Donna Summer, The Doors, the Stranglers en nog een keer David Bowie.

Shadowplay (80-20s new wave, postpunk en industrial)

De Shadowplay Party staat in het teken van de alternatieve stromingen die vanaf de onstuimige jaren 80 populair werden: new wave, (post)punk en synthpop afgewisseld met electronic body music en industrial van de jaren 80 tot aan nu. Betoverende androgyne muziek waarin regels werden overtreden en gitaren samenwerkten met synthesizers. De muziek met het rauwe randje, waarvoor je vroeger eerst door de disco liefhebbers moest wringen om in de benauwde kelder je idolen te kunnen horen.

Pak je legerkistjes of je puntschoenen, je zwarte jas of arafat sjaal, en ga lekker los op de dansvloer. Je kunt uit je dak gaan op (on)verwachte dansbare, veel herkenbare en wat minder herkenbare tracks uit de roemruchte 80’s New Wave periode. Denk hierbij aan rauw klinkende bands als Joy Division, The Cult, The Clash en Public Image Limited en postpunk bands als The Cure, Siouxsie & The Banshees, Sisters Of Mercy, The Smiths, Clan Of Xymox en Bauhaus. En aan synthpop/electro geïnspireerde acts als Depeche Mode, New Order, Gary Numan, OMD, the Human League, Soft Cell, Propaganda, Anne Clarke, DAF en Front 242 en de “new romantic bands als Simple Minds, Duran Duran, Ultravox, Spandau Ballet en Visage. Maar ook aan de invloedrijke muziek van voorlopers als Roxy Music, Kraftwerk, Iggy Pop en David Bowie aangevuld met recentere acts zoals Agent Side Grinder, Adult, Whispering Sons, Spetsnaz, Convenant, Schwartblut en Editors die zich duidelijk hebben laten inspireren door de duistere jaren 80 muziek.

Alternative 80s Danceparty (80s New Wave)

De Alternative 80’s Party staat in het teken van de alternatieve stromingen die in de onstuimige jaren 80 populair waren: new wave, postpunk en synthpop afgewisseld met electro, punk, ska en rock tracks. Betoverende androgyne muziek waarin regels werden overtreden en gitaren samenwerkten met synthesizers. De muziek met het rauwe randje, waarvoor je vroeger eerst door de disco liefhebbers moest wringen om in de benauwde kelder je idolen te kunnen horen.

Je kunt uit je dak gaan op veel herkenbare en wat minder herkenbare tracks uit de roemruchte New Wave periode. Denk hierbij aan rauw klinkende bands als Joy Division, The Cult, The Clash en Public Image Limited en postpunk bands als The Cure, Siouxsie & The Banshees, Sisters Of Mercy, The Smiths, Clan Of Xymox en Bauhaus. En aan synthpop/electro geïnspireerde acts als Depeche Mode, New Order, Gary Numan, OMD, the Human League, Soft Cell, Propaganda, Anne Clarke, DAF en Front 242 en de “new romantic: bands als Simple Minds, Duran Duran, Ultravox, Spandau Ballet en Visage. Maar ook aan de invloedrijke muziek van voorlopers als Roxy Music, Kraftwerk, Iggy Pop en David Bowie aangevuld met nieuwe bands die zich duidelijk hebben laten inspireren door de 80's.

Back To The 80's Danceparty (80s Pop & Wave)

De Back To The 80s Party is het meer gangbaardere broertje van de Alternative 80's Party en staat in het teken van de pop & wave muziek uit de onstuimige jaren 80.

Je kunt je schoenen op de dansvloer verslijten op (on)verwachte dansbare en herkenbare tracks van The Cure, U2, Simple Minds, Duran Duran, The Police, Paul Young, Tears For Fears, Eurythmics, Prince, New Order, Spandau Ballet, the Human Leaque, Bronski Beat, Soft Cell, Style Council, Madonna, Kim Wilde, The Smiths, Frankie Goes To Hollywood, Wham, Talk Talk, The Pet Shop Boys, Talking Heads, Roxy Music, Queen en David Bowie.